Iratkozzon fel hírlevelünkre és részesüljön azonnali 10% kedvezményben!

JusChek D-vitamin gyorsteszt (kazetta) – 1 db

3000 Ft + Áfa (3810 Ft)

Bruttó 3.810 Ft – INGYENES kiszállítás legalább nettó 49.990 Ft értékű rendelés esetén.

Mit vizsgál?
A teszt a D-vitamin szint ellenőrzésére szolgál szervezetünkben. Hazánkban jellemző a D-vitamin alacsony szintje az egész lakosságot tekintve. Ellenőrzése fontos bizonyos betegségek kialakulásának megelőzése érdekében. A D-vitaminnak fontos szerepe van a kalcium-háztartásban, csontképződésben. Gyermekeknél rendkívüli szerepe van, ugyanis szükséges a csontok, illetve fogak egészséges fejlődéséhez.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Készleten

EAN: 6936983100137 Cikkszám: OVD-402H Kategóriák: , Címkék: ,

Mit vizsgál?
A teszt a D-Vitamin szint ellenőrzésére szolgál szervezetünkben.

Miért teszteljem a D-Vitamin szintemet?
A D-vitamint szervezetünk állítja elő napfény hatására. Fontos szerepe van a kalcium-háztartásban, csontképződésben. Gyermekeknél rendkívüli szerepe van, ugyanis szükséges a csontok, illetve fogak egészséges fejlődéséhez. Hiányában gyermekeknél angolkór, felnőttek esetén csontlágyulás, csontritkulás, fogromlás jelentkezhet, ugyanis a kalcium nem képes D-vitamin hiányában beépülni a csontokba és a fogakba.

A teszt elvégzése

1. Szappannal mossa meg kezeit, majd tiszta, meleg vízzel öblítse le!
2. Hozza a tasakot szobahőmérsékletre annak kinyitását megelőzően! Bontsa fel a fóliatasakot, majd vegye ki a kazettát!
3. Óvatosan húzza le, majd távolítsa el az ujjbegyszúró meglazított sapkáját!
4. A készlet részét képező alkoholos párnával tisztítsa meg a középső vagy a gyűrűsujj ujjbegyét mint behatolási pontot (a gyűrűsujj oldala javasolt)!
5. A megbökni kívánt ujjbeggyel ellentartott ujjbegyszúró megnyomásával benyomódik a készülék azon része, ahonnan a sapka eltávolításra került, és kiugrik a hegy, mely használat után automatikusan és biztonságosan visszahúzódik.
6. A kéz lefelé tartásával, és a megszúrt ujjbegy masszírozásával nyerjen ki egy vércseppet!
7. A pipetta kitágult végének összenyomása nélkül érintse a vércsepp felszívására alkalmas véget a vércsepphez! A vér a kapillárisba vándorol, feltöltve azt az eszközön feltüntetett vonalig. Amennyiben a vérmennyiség nem elegendő, újbóli masszázzsal több vérhez juthat. Kerülje a légbuborékokat!
8. A pipetta kitágult végének összenyomásával juttassa a vért a kazetta mintakútjába!
9. Várjon a vér kútban történő teljes eloszlásáig! Csavarja le a pufferflakon tetejét, majd adjon hozzá két csepp puffert a kazetta mintakútjához!
10. Várjon a színes csík(ok) megjelenéséig! Tíz perc elteltével olvassa le az eredményt! Húsz perc után már ne értelmezze az eredményt!

Értelmezze az eredményeket a használati utasítás alapján!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Gumikesztyű