Iratkozzon fel hírlevelünkre és részesüljön azonnali 10% kedvezményben!

JusChek ferritin gyorsteszt ujjbegyvérből (kazetta) – Vashiány ellenőrzésére – 1 db

3000 Ft + Áfa (3810 Ft)

Bruttó 3.810 Ft – INGYENES kiszállítás legalább nettó 49.990 Ft értékű rendelés esetén.

A vasszintcsökkenés miatti vérszegénység széleskörűen elterjedt gyerekekben és nőkben kortól független. Fő tünetei közé tartoznak a sápadtság, a fáradékonyság, a fejfájás, a szaporább szívritmus vagy az edzés alatti légszomj.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Készleten

EAN: 6936983100120 Cikkszám: OFE-402H Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Miért ellenőrizze a vasszintjét?
A vasszintcsökkenés miatti vérszegénység széleskörűen elterjedt gyerekekben és nőkben kortól független. Fő tünetei közé tartoznak a sápadtság, a fáradtság érzése, a fejfájás, a szaporább szívritmus vagy az edzés alatti légszomj. Megjelenhetnek fokozatosan, és észrevétlenek maradhatnak.

Vashiány akkor fordul elő, ha a vér nem tartalmaz elegendő vörösvértestet. Ebből adódóan a hemoglobinszint lecsökken. A hemoglobin az egész testben történő oxigénszállításban részt vevő fő fehérje, melynek fontos összetevője maga a vas.

A vasszintcsökkenés - mely kialakulhat terhesség és növekedés alatt, elégtelen vasbevitel esetén, nem megfelelő felszívódás vagy vérveszteség miatt (menstruáció, rendellenes vérzések, fekélyek stb.) - komoly hatással van az egészségre. Az alacsony ferritinszint jelezhet még pajzsmirigy-alulműködést, C-vitamin-hiányt vagy cöliákiát.

Hogyan végezze el a tesztet?

1. Mossa meg a kezét szappannal, és öblítse le tiszta, meleg vízzel!
2. Használat előtt hozza szobahőmérsékletre a tasakot! Nyissa ki, majd vegye ki a kazettát!
3. Óvatosan húzza le az ujjbegyszúró készülék kupakját!
4. Használja az alkoholos párnát a középső vagy gyűrűsujj begyének fertőtlenítéséhez a bemeneti pont biztosítása végett!
5. Nyomja meg az ujjbegyszúró készüléket azon az oldalon, ahonnan a kupakot eltávolította, miközben azt a megbökni kívánt ujjbegyhez nyomva tartja (a gyűrűsujj oldala ajánlott)! A hegy automatikusan és biztonságosan visszahúzódik használat után.
6. A kezét lefelé tartva masszírozza a megbökött ujjvéget a vércsepp kinyerése érdekében!
7. Érintse a pipetta mintafelvételre alkalmas végét a vérhez, és közben ne nyomja össze a kitágult véget! Amennyiben a vérmennyiség nem éri el a pipettán feltüntetett vonal szintjét, ismételt masszírozással több vérhez juthat. Kerülje a légbuborékokat, amennyire csak lehetséges!
8. Helyezze az összegyűjtött vért a kazetta mintakútjába a pipetta kitágult végének összenyomása által!
9. Várjon, míg a vér teljesen szétterül a mintakútban! Csavarja le a pufferflakon tetejét, és adjon hozzá egy csepp puffert a vérhez!
10. Várjon a színes csík(ok) megjelenéséig! Öt perc elteltével olvassa le az eredményt! Tíz perc után már ne értelmezze az eredményt!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Gumikesztyű