Iratkozzon fel hírlevelünkre és részesüljön azonnali 10% kedvezményben!

JusChek székletvér (FOB) gyorsteszt (tesztcsík) – 1 db

2000 Ft + Áfa (2540 Ft)

Bruttó 2.540 Ft – INGYENES kiszállítás legalább nettó 49.990 Ft értékű rendelés esetén.

A vizsgálat a vastagbélrák korai szűrésének része.

A szemmel nem látható rejtett vérzés oka lehet: nyelőcsőgyulladás, gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomor- vagy nyombélfekély, vastagbél-daganatok. Ezek a betegségek jellemzően hosszan tünetmentesek lehetnek, ezért az öngondoskodás fontos része lehet az alkalmankénti rejtett székletvér vizsgálat.

A vastagbélrák az egyik legeredményesebben szűrhető daganatos betegség. Érdemes tudni, hogy 40 éves kor alatt nagyon ritka, 50 év felett azonban ugrásszerűen nő a betegség előfordulási aránya, ezért érdemes lehet a szűrést 40 éves kor felett elkezdeni, illetve a közeli rokonságban ismert korai vastagbélrák előfordulás esetén a tesztelést korán, akár 30 éves korban érdemes elkezdeni.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Készleten

EAN: 6936983107952 Cikkszám: TFO-601H Kategóriák: , , Címkék: , ,

Miért teszteljen?
Számos betegség okozhat vért a székletben (FOB). A korai fázisban gyomor-, és bélproblémák jelentkezhetnek ezeknéla  betegségeknél, mint a vastagbélgyulladás, vastagbélrák, fekély, orrpolip és divertikulum gyulladás, amelyek bár látható tüneteket nem feltétlenül okoznak, a vér jelenléte a székletben jellemzők.

A hagyományos vizsgálati módszerek kevésbé érzékenyek és specifikusak, továbbá szigorú diéta szükséges a teszt elvégzése előtt. Az FOB gyorsteszt képes a kis vérmennyiséget is jelezni a székletben. A teszt szendvics-módszeren alapuló immunpróba (dupla antitest felhasználásával), melynek segítségével szelektíven megállapítható az okkult vér jelenléte a székletben (min. 50 ng/ml vagy 6 μg/g). Ráadásul, a hagyományos teszttel ellentétben a pontosságot nem befolyásolja az étrend.

Hogyan végezze el a tesztet?

1. A székletminta begyűjtése: A székletmintát a székletminta gyűjtő segítségével gyűjtse be. Fontos, hogy használja a székletminta gyűjtőt, hogy elkerülje a minta szennyeződését.
2. A székletminta feldolgozása: Csavarja le a kupakot a mintagyűjtő csőről, ezt követően szurkálja meg a székletmintát, a tű segítségével, legalább 3 különböző ponton. Ne kanalazza a székletmintát. Csavarja vissza és szorítsa rá a kupakot a mintagyűjtő csőre, és rázza meg magabiztosan a csövet úgy, hogy a minta és a puffer elegyedjen.
3. Engedje, hogy a csomag felvegye a környezet hőmérsékletét, mielőtt kinyitná. Távolítsa el a mintapálcát a csomagolásból és használja amint lehet. A legjobb eredményt azonnali felhasználás esetén érheti el.
4. Tartsa a mintagyűjtő csövet fejjel lefelé, majd törje le a hegyét. Fordítsa vissza, majd cseppentsen 8-10 teljes cseppet az összekevert elegyből (kb. 500μL) a reakció csőbe, majd a mintapálcát nyilakkal jelzett módon helyezze bele az elegybe a jelzett maximum szintet meg nem haladva. Lássa a lenti ábrát.
5. Olvassa le az eredményt 5 perc múlva. Ne olvassa le az eredményt 10 perc múlva.

Megj.: a vastagbéldaganatok egy része nem vérzik, illetve a vérzés rendszeressége változó!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

A teszt eredménye önmagában nem alkalmas diagnosztizálásra! A hivatalos diagnózis meghatározása (szak)orvos feladata és további vizsgálatokat kívánhat. Amennyiben a teszt eredménye alapján Ön orvosi ellátásra szorul, kérjük jelezze (szak)orvosa felé a teszt eredményét, és jelentkezzen kivizsgálásra. Amennyiben a teszt eredménye szerint az Ön állapota normális, ám tünetei nem szűnnek, vagy további gyanú merül fel, kérjük keressen fel (szak)orvost!

Gumikesztyű