Iratkozzon fel hírlevelünkre és részesüljön azonnali 10% kedvezményben!

JusChek Helicobacter pylori gyorsteszt (székletből) – Bélrendszeri kórokozó jelenlétének vizsgálatára – 1 db

2200 Ft + Áfa (2794 Ft)

Bruttó 2.794 Ft – INGYENES kiszállítás legalább nettó 49.990 Ft értékű rendelés esetén.

A Helicobacter pylori a gyomorban és a patkóbélben található baktérium, mely számos gyomor- és bélbetegség okozója, mint a savas reflux, az emésztési zavarok, gyomorfekély, krónikus gyomorhurut. Tartós jelenléte fekélyhez, rákhoz vezethet. Ennek a kórokozónak a modern, gyors és hatékony kimutatási módja az antigén-teszt használata.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Készleten

EAN: 6936983108423 Cikkszám: IHP-602H Kategóriák: , Címkék: , ,

Miért végezzem el?
A Helicobacter pylori a gyomorban és a patkóbélben található baktérium, mely számos gyomor- és bélbetegség okozója, mint a savas reflux, az emésztési zavarok, gyomorfekély, krónikus gyomorhurut. Tartós jelenléte fekélyhez, rákhoz vezethet.

A H. pylori fertőzés megállapítására invazív és nem invazív módszerek használatosak. Az invazív módszer költséges időigényes, ezért leggyakrabban szerológiai vizsgálatot alkalmaznak, a vérből mutatják ki a baktérium ellen termelődő antitesteket. Ez a módszer azonban nem képes megkülönböztetni a múltbeli és jelenlegi fertőzést, mivel az antitestek sokáig a szervezetben maradnak. Ezért egyre népszerűbbek azok a tesztek, melyek a HpSA jelenlétét vizsgálják (H. pylori széklet antigén). Ezek ugyanis csak a jelenlegi fertőzést mutatják ki, mindössze 10 perc alatt.

Hogyan végezze el a tesztet?
1. Mossa meg a kezét szappannal, majd öblítse le vízzel.
2. A székletminta összegyűjtése: A székletmintát a székletminta gyűjtő papír segítségével, vagy tiszta gyűjtőedény segítségével gyűjtse össze. Javasoljuk a gyűjtőpapír használatát, ezáltal elkerülhető a széklet érintkezése különböző vegyszerekkel.
3. A minta további feldolgozása: Csavarja le a mintagyűjtő cső sapkáját, és a hegyet szúrja bele az ürülékbe, 3 különböző helyen. Csavarja vissza a sapkát, majd rázza össze a csövet úgy, hogy a székletminta a pufferrel összekeveredjen.
4. Engedje, hogy a csomag hőmérséklete felvegye a szobahőmérsékletet, mielőtt kinyitná. Vegye ki a kazettát a csomagolásból és használja, amint lehet a legjobb eredmény elérése érdekében.
5. Nyissa ki a mintagyűjtő cső tetejét, majd törje le a kiálló csücsköt. Fordítsa meg a csövet, majd 2 cseppet cseppentsen a mintafogadó mélyedésbe (S). Indítsa el az időzítőt. Lehetőleg ne kerüljön buborék a mintafogadó mélyedésbe.
6. 10 perc után olvassa le az eredményt. Ne olvassa 20 perc után az eredményt.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

A teszt eredménye önmagában nem alkalmas diagnosztizálásra! A hivatalos diagnózis meghatározása (szak)orvos feladata és további vizsgálatokat kívánhat. Amennyiben a teszt eredménye alapján Ön orvosi ellátásra szorul, kérjük jelezze (szak)orvosa felé a teszt eredményét, és jelentkezzen kivizsgálásra. Amennyiben a teszt eredménye szerint az Ön állapota normális, ám tünetei nem szűnnek, vagy további gyanú merül fel, kérjük keressen fel (szak)orvost!

 

Gumikesztyű