Iratkozzon fel hírlevelünkre és részesüljön azonnali 10% kedvezményben!

JusChek TSH gyorsteszt – Pajzsmirigyzavar gyanúja esetén – 1db

3000 Ft + Áfa (3810 Ft)

Bruttó 3.810 Ft – INGYENES kiszállítás legalább nettó 49.990 Ft értékű rendelés esetén.

A pajzsmirigy-betegségek diagnózisának felállítása során minden esetben ellenőrzésre kerül a TSH szintje. A hormon szintjének ismeretében megállapítható a pajzsmirigy túl- , illetve alulműködése.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

Készleten

EAN: 6936983100144 Cikkszám: OTS-402H Kategóriák: , Címkék: , ,

Mit vizsgál?
A pajzsmirigy-betegségek diagnózisának felállítása során minden esetben ellenőrzésre kerül a TSH szintje. A hormon szintjének ismeretében megállapítható a pajzsmirigy túl- , illetve alulműködése.

Miért végezze el a tesztet?
A TSH a pajzsmirigy működését szabályozó hormon, amelyet az agyalapi mirigy termel. Hatására a pajzsmirigy működése fokozódik. A TSH szintjét a szervezet szükséglete, a vérben lévő pajzsmirigy-hormon szintje szabályozza. Alacsony pajzsmirigy-hormon szint esetében a TSH termelése emelkedik, magas pajzsmirigy-hormon szintnél csökken.

A pajzsmirigy-betegségek (pajzsmirigy alulműködés, pajzsmirigy túlműködés) tünetei változatosak, az alábbi tünetek a leggyakoribbak:

  • száraz, meleg bőr
  • székrekedés - hasmenés
  • fogyás - hízás
  • szorongás, álmatlanság - aluszékonyság
  • magas pulzusszám
  • emelkedett koleszterinszint
  • Ez a gyorsteszt 5 μlU/ml érzékenységgel képes kimutatni a TSH jelenlétét a vérből. Monoklonális antitestek kombinációjának segítségével képes az emelkedett TSH-szint kimutatására a vérben.

Hogyan végezze el a tesztet?

1. Szappannal mossa meg kezeit, majd tiszta, meleg vízzel öblítse le!
2. Hozza a tasakot szobahőmérsékletre annak kinyitását megelőzően! Bontsa fel a fóliatasakot, majd vegye ki a kazettát!
3. Óvatosan húzza le, majd távolítsa el az ujjbegyszúró meglazított sapkáját!
4. A készlet részét képező alkoholos párnával tisztítsa meg a középső vagy a gyűrűsujj begyét mint behatolási pontot (a gyűrűsujj oldala javasolt)!
5. A megbökni kívánt ujjbeggyel ellentartott ujjbegyszúró megnyomásával benyomódik a készülék azon része, ahonnan a sapka eltávolításra került, és kiugrik a hegy, mely használat után automatikusan és biztonságosan visszahúzódik.
6. A kéz lefelé tartásával, és a megszúrt ujjbegy masszírozásával nyerjen ki egy vércseppet!
7. A pipetta kitágult végének összenyomása nélkül érintse a vércsepp felszívásra alkalmas véget a vércsepphez! A vér a kapillárisba vándorol, feltöltve azt az eszközön feltüntetett vonalig. Amennyiben a vérmennyiség nem kielégítő, újbóli masszázzsal több vérhez juthat. Kerülje a légbuborékokat!
8. A pipetta kitágult végének összenyomásával juttassa a vért a kazetta mintakútjába!
9. Várjon a vér kútban történő teljes eloszlásáig! Csavarja le a pufferflakon tetejét, majd adjon hozzá két csepp puffert a kazetta mintakútjához!
10. Várjon a színes csík(ok) megjelenéséig! Tíz perc elteltével olvassa le az eredményt! Húsz perc után már ne értelmezze az eredményt!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LETÖLTÉSE (PDF)

A teszt eredménye önmagában nem alkalmas diagnosztizálásra! A hivatalos diagnózis meghatározása (szak)orvos feladata és további vizsgálatokat kívánhat. Amennyiben a teszt eredménye alapján Ön orvosi ellátásra szorul, kérjük jelezze (szak)orvosa felé a teszt eredményét, és jelentkezzen kivizsgálásra. Amennyiben a teszt eredménye szerint az Ön állapota normális, ám tünetei nem szűnnek, vagy további gyanú merül fel, kérjük keressen fel (szak)orvost!

Gumikesztyű